La Trompa

Com la trompeta, sorgeix d´una llarga tradició d’instruments de “crida”. També se coneix com Corno francés. La trompa moderna és un instrument transpositor, està afinat en Fa pel que la seua música està escrita una cinquena més alta que el so real.

Les parts de la trompa són: broquet, tub d’encaix, tudel, mecanisme de cilindres, doble trompa, pavelló.

Precurssors

La banya buidada d’un animal i els caragols de mar de crustacis van ser les primeres trompes utilitzades com a avisos o cridades pels pastors i guerrers.

L´Història

Més tard es comencen a fer en metall i a causa de la seua potència s’utilitzaven com a senyals especialment en les batalles i en la caça.

Les trompes de caça es converteixen en circulars per a poder-les transportar més fàcilment. No es comencen a utilitzar com a instrument musical fins al segle XVIII.

Com es produeix el so?

Igual que tots els instruments de vent-metall, el so ho genera la vibració dels llavis de l’intèrpret. La mà dreta dins de la campana ajuda a generar diferents notes.

Activitats

Primera Sinfonía de Mahler

Escoltem un fragment de la Primera Simfonia de Mahler en la qual el paper de la trompa és fonamental per a crear el clima que el compositor va voler crear. En xicotet grup contestarem les preguntes.


Què et crida l’atenció d’aquest concert?


Què altres instruments reconeixes?


Expressa una paraula que definisca el que has sentit en veure aquest vídeo.